• 14/06/2024

113 kramen volgend weekend voor lentebraderij in centrum van Mechelen

MECHELEN – Volgend weekend vindt in Mechelen de Lentebraderij plaats. 113 kramen staan verspreid in het kernwinkelgebied. Voor wie winkelen en wandelen wil combineren, is er de lancering van twee nieuwe shoppingroutes.
Op vrijdag  27 en zaterdag 28 mei, telkens van 10 tot 18 uur, kan je koopjes scoren bij de vele handelaars, snuisteren tussen de sfeervolle kraampjes en de  honger en dorst stillen bij een van de vele horecazaken die Mechelen rijk is.  Greet Geypen (Open Vld, links op de foto), schepen van economie: ‘De vraag van de lokale en de externe handelaars om een plaatsje op de Lentebraderij was enorm hoog. Meer dan 100 kramen zullen deelnemen, dat is een groot succes. Het toont de positieve vibe die er momenteel in Mechelen heerst. Evenementen zoals de Lentebraderij, lokken heel wat mensen naar onze binnenstad om er de sfeer op te snuiven. Het maakt de stad gezelliger, mensen vertoeven er langer, wat ook ten goede komt van onze lokale handel en horeca.’

Handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken heeft sinds haar ontstaan vijf jaar geleden, nog nooit zoveel inschrijvingen gehad. De 113 kramen staan verspreid in het binnengebied: Bruul, IJzerenleen, OLV-straat, Geitestraat, Borzestraat, Korte Bruul, Graaf van Egmontstraat, Botermarkt en op het plein op de Korenmarkt. Geert Milis (rechts op de foto), voorzitter van Mechelen MeeMaken: ‘De Lentebraderie gaat er dit jaar iets anders uitzien door de werken in de OLV-straat. Zowel de Korenmarkt als de Vijfhoek zullen deel uitmaken van het bruisende braderiegebied. Voor de handelaars uit de OLV-straat waar de heraanleg bezig is, voorzien we een plaats op de Korenmarkt’

De handelaarsorganisatie liet ook kwalitatieve duurzame houten naamborden maken, waarop de namen gegraveerd werden van de lokale deelnemende handelaarszaken. Deze naamborden worden aan de kraampjes gehangen. Uiteraard kan randanimatie niet ontbreken. Ga samen met je familie gratis op de foto in de photobooth in een vintage volkswagenbusje. Je krijgt de foto’s meteen afgeprint mee naar huis. Of wat dacht van je de Airkesmachine, voorzien van de nodige muziek, toeters en bellen met hier en daar gezamenlijke zing- en dansmomenten. Helemaal live brengt deze volkse troubadour de liedjes die iedereen kent. Van Willy Sommers tot De Kreuners en van André Hazes naar Gorki, waaruit dan ineens het Italiaanse Bella Ciao ontspringt. Ook Benidorm Eugene maakt zijn opwachting op de Lentebraderij met zijn pimped out, chromed out scootmobiel. Met ingebouwde subwoofers, rookmachine, ledverlichting, claxon en superleuke dansmuziek, trekt Eugene door de Mechelse straten om iedereen aan het lachen te brengen.

Voor wie winkelen wil combineren met wandelen, bestaan er al zes shoppingroutes op maat met telkens een verschillend thema. Tijdens de Lentebraderij worden er twee nieuwe shoppingroutes gelanceerd: ‘Beleef Mechelen Anders’ en ‘Ontdek De Wereld’. De route ‘Beleef Mechelen Anders’ neemt je mee naar zeventien leuke hotspots in de stad. Voor wie liever kennismaakt met de veelzijdigheid van de stad is er ‘Ontdek De Wereld’. Met deze shoppingroute proef, voel en ruik je verschillende continenten, keukens en smaken in hartje Mechelen. Van vintage tot nieuw, van Amerika tot Azië en van het Klein Begijnhof tot de Dijle. Shoppingroutes downloaden kan via https://shoppenin.mechelen.be/beleef-mechelen. (EM / Foto Stad Mechelen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten