• 15/04/2024

11 juliviering in Antwerpen met hulde en muziek, Zandvliet houdt het sportief

ANTWERPEN – Stad Antwerpen en VRT organiseren ook dit jaar ‘Vlaanderen Feest’, het feest van de Vlaamse Gemeenschap op dinsdag 11 juli. Iedereen is welkom op de Grote Markt voor de optredens van een hele reeks Vlaamse artiesten.

Het publiek wordt vanaf 18 uur opgewarmd door een dj-set, waarna #LikeMe zorgt voor een voorprogramma vanaf 19 uur. Om 20 uur is er opnieuw muziek door dj Dimi. Vanaf 20.40 uur volgt dan de liveshow, gepresenteerd door Peter Van de Veire, met Bazart, Camille, Metejoor, XINK, Dana Winner, Gustaph, Aaron Blommaert en Pommelien Thijs. Stan Van Samang zingt het Vlaanderen feestlied: ‘Feest’, speciaal voor deze gelegenheid geschreven én in het Nederlands gezongen. De Romeo’s sluiten de dag af. De show is live te bekijken op VRT 1 en VRT MAX vanaf 21 uur.

De 11 juliviering van stad Antwerpen heeft ook een traditioneel luik met een plechtigheid en de uitreiking van de Gulden Spoor voor economische uitstraling in samenwerking met Vlaanderen Feest! en de Beweging Vlaanderen-Europa vzw. Dat is enkel toegankelijk voor genodigden en pers, maar wordt wel live opgenomen en uitgezonden door ATV. Om 16 uur start de uitzending op de televisie en online op www.atv.be. De viering brengt hulde aan Hendrik Conscience en vindt plaats aan zijn graf. Conscience publiceerde 185 jaar geleden zijn boek De Leeuw Van Vlaanderen en overleed 140 jaar geleden. Op de plechtigheid speechen Vlaams minister-president Jan Jambon, Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts, Antwerps burgemeester Bart De Wever (allen N-VA) en Conscience-biograaf Johan Vanhecke.

 Morgen maandag 10 en dinsdag 11 juli geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op de Vlaamse feestdag zijn de meeste stadsdiensten gesloten.

 Op www.antwerpen.be staan de openingsuren steeds vermeld op de pagina van de dienst zelf. Je kan het best op voorhand op de website gaan kijken of een dienst al dan niet geopend is, of dat er aangepaste openingsuren gelden. Wie twijfelt, kan morgen van 9 tot 17 uur het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie op het telefoonnummer 03 22 11 333. Dinsdag is het gesloten.

De recyclageparken zijn open zoals gewoonlijk, zowel op maandag als op dinsdag. Ook de mini-recyclagepunten vinden op deze dagen gewoon plaats, net als de afvalophaling.

 Nog tot en met zondag 16 juli is het kermis op de Botermarkt in Zandvliet. Het is tevens 60 jaar geleden dat polderwielrenner Frans Brands de achttiende etappe won van de Ronde van Frankrijk. Deze gebeurtenis zet het district in de kijker.

 Je kan de mobiele tentoonstelling ontdekken over Frans Brands met oude foto’s, wielertruitjes en enkele andere materialen. In café Noordland blijft de tentoonstelling nog een tijdje te bekijken. Op het einde van augustus, tijdens de kermis en koers in Berendrecht, zal de tentoonstelling bij café Berendrecht Sport bekeken kunnen worden. Op dinsdag 11 juli strijden lokale wielerploegen tegen elkaar voor het goede doel tijdens de Polderkoers met een hart. De wielerwedstrijd vertrekt om 19 uur aan café Noordland in Zandvliet.

Op zondag 16 juli vindt de Zandvliet Trail plaats. Wandelaars en lopers kunnen een recreatief parcours volgen door de Zandvlietse horeca en andere bijzondere locaties. De startplaats is aan de Botermarkt om 15 uur. Een ronde is 2,5 kilometer. Bus X70, sneldienst van De Lijn, volgt tijdens deze evenementen een omleiding. Op zondag 16 juli vanaf aanvang tot einde dienst. Op dinsdag 11 juli vanaf 17 uur tot einde dienst. (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten