• 15/04/2024

105 kinderen voor Roeffeldag in Meerhout, Kindergemeentegids in Laakdal, voetbal in Mol

MEERHOUT – 105 Meerhoutse kinderen wierpen vanmiddag weer een blik achter de schermen van de grotemensenwereld. Kinderen konden proeven van allerlei beroepen en de werking van verenigingen dankzij de medewerking van heel wat lokale ondernemers en verenigingen.

105 kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar hadden zich ingeschreven voor Roefel 2023. De Roefelaars konden kiezen uit verschillende pakketten verspreid over 25 verschillende locaties in Meerhout. Verschillende vrijwilligers begeleidden de veertien groepjes kinderen. Met Roefel krijgen de kinderen de kans om actief deel te nemen aan de volwassen wereld. Die dag kunnen ze een kijkje nemen achter de schermen van handelszaken, bedrijven, verenigingen of organisaties. Roefel is meer dan een open dag, kinderen kunnen zelf actief deelnemen. Heel wat handelaars en ondernemers maken zich een hele namiddag vrij om hen te ontvangen. In kleine groepjes trekken de kinderen van de ene locatie naar de andere. De dag werd afgesloten met een gratis ijsje en drankje. JH De Faar zorgde voor een streepje muziek. Roefel is een organisatie van het lokaal bestuur Meerhout in samenwerking met de jeugdraad.

Hoewel de vakantie nog moet beginnen, kunnen de leerkrachten en directies van de Laakdalse scholen al volop aan de slag met het inplannen van activiteiten voor het nieuwe schooljaar. De gemeente heeft haar Kindergemeentegids klaar en verspreidt hem onder de Laakdalse scholen.

De Kindergemeentegids voor de Laakdalse kleuter- en lagere scholen is een divers aanbod dat rekening houdt met de leeftijd van de kinderen en inspeelt op de huidige sociaal economische thema’s. Naast de diensten en activiteiten die we sowieso associëren met kinderen, zoals de jeugddienst en de sportdienst, is er ook veel aandacht voor duurzaamheid. In samenwerking met het IOK kan er bijvoorbeeld rond milieu gewerkt worden. Verder zijn er toneelvoorstellingen, stelt de bib verscheidene pakketten voor en is er aandacht voor opgroeien. Burgemeester Tine Gielis (CD&V):  ‘Als gemeente zetten we ons volop in voor de ontplooiing van onze kinderen. We doen dit door hen te laten proeven van verschillende domeinen. Het is mooi om te zien dat we via zoveel van onze gemeentelijke diensten en samenwerkingen met betrokken organisaties onze jongste burgers kunnen bereiken.’ De gemeente zit jaarlijks samen met de scholen om dit aanbod te evalueren. Elk jaar wordt het aanbod vernieuwd en ten laatste in mei digitaal aan de scholen bezorgd.

In juli en augustus kunnen alle kinderen en jongeren hun sportief hart ophalen en gratis – zonder reservatie – voetballen op het kunstgrasveld van sporthal Den Uyt in Mol. Op woensdag staat het voetballen centraal, op zondag maakt men er een echt familiegebeuren van met barbecue aan jeugdhuis Tydeeh of een picknick die je gewoon van thuis meebrengt. Vrij voetballen kan op woensdag 5, 12, 19 en 26 juli en 2 augustus. Kinderen tot twaalf jaar spelen van 16 tot 19 uur, jongeren ouder dan twaalf van 19 tot 22 uur. Op zondag 9, 16, 23 en 30 juli is de hele familie welkom tussen 15 en 21 uur om te voetballen, supporteren én eten.

 Er wordt gevoetbald op het kunstgrasplein van sporthal Den Uyt. Daar geraak je via het skatepark aan de Rivierstraat. De barbecue ruik je dan al meteen, want die staat klaar op het grasveld aan jeugdhuis Tydeeh. Opgelet: voor de barbecue betaal je een kleine bijdrage. Het voetballen zelf is gratis. Je eigen picknick meebrengen kan ook. Voor elk wat wils dus. Dit aanbod komt er dankzij een samenwerking tussen Dienst samenlevingsopbouw, jongerenopbouwwerker Gijs Verbunt, jongerenvoetbalploeg Mol United en Hou Het Puur – een groep betrokken jongeren en ouders uit de gehuchten. Info: samenlevingsopbouw@gemeentemol.be. (EM / Foto Gemeente Meerhout)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten