• 19/07/2024

100 jaar Vlaamse gezinnen in Wilrijk, fietshelling Parkbrug even dicht, brood aan huis in Deurne

WILRIJK – De 100ste verjaardag van de Gezinsbond (1921-2021) is de aanleiding van het boek ‘Toen geluk nog heel gewoon was’, waarin Dirk Musschoot de lezer meeneemt in de onwaarschijnlijk boeiende geschiedenis van 100  jaar gezinnen in Vlaanderen.

Van kroostrijke naar minder kroostrijke gezinnen, over congé payé, kinderen krijgen, opgroeien, naar school gaan, vrijen en (al of niet) trouwen. En ben jij ook groot geworden met boterhammen met choco of was het huisgemaakte confituur? En hoe was dat: wonen in een sociale woning? Een boek met een hoog nostalgiegehalte.

Over dat boek komt de auteur praten op maandag 20 maart om 20.15 uur in het auditorium van het districtshuis van Wilrijk. Leden van de gezinsbond of van Beweging. net betalen vijf euro, niet-leden zeven euro. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Bist en Beweging.net Wilrijk. Inschrijven verplicht via  https://www.cognitoforms.com/GezinsbondWilrijkActiviteiten/InschrijvenLezingToenGelukNogHeelGewoonWas

Op dinsdag 14 en woensdag 15 maart wordt de fietshelling aan de Parkbrug (kant Eilandje) afgesloten voor een proefbelasting.

Vóór de ingebruikname van de fietshelling eind 2021 werd al een eerste proefbelasting uitgevoerd. Daaruit bleek dat ze veilig kon openen voor het publiek. Omdat zich onder het binnenplein ook een ondergrondse privéparking bevindt, wordt nu nog een tweede proefbelasting uitgevoerd.

Op die manier kan de bestaande structuur getoetst worden aan de last zoals voorzien in het aanbestedingsdossier. Dit zal gebeuren door middel van gewichten (+/- 225 kilogram per vierkante meter) die aangevoerd worden met een vorkheftruck. Het totale gewicht op de fietshelling zal zo’n 66 ton bedragen.

Tijdens de proefbelasting blijven de trap en de lift wel steeds toegankelijk voor voetgangers en fietsers, de Parkbrug kan dus nog steeds gebruikt worden. Op donderdag 16 maart gaat de fietshelling terug open.

In deze tijden van drukte en hectiek is het vaak een hele uitdaging voor of na het werk even tijd te maken om naar de bakker te gaan. Gelukkig is er goed nieuws voor alle drukbezette inwoners van Deurne.

Het jonge en dynamische duo Sam en Yentel start namelijk met een gloednieuwe service waarbij ze vers brood, pistolets en andere lekkernijen aan huis leveren. Ze werken hiervoor samen met een lokale bakkerij.

Yentel: ‘Met onze jarenlange ervaring en oog voor stiptheid zorgen we ervoor dat onze klanten nooit meer in de wachtrij moeten staan bij de bakker. Daarnaast bieden we het extra gemak dat je niet meer in het slechte weer buiten moet komen. Gewoon lekker thuis blijven en toch genieten van overheerlijk vers brood en pistolets, wie wil dat nu niet?’

Ook op zondag kan je voortaan thuis genieten van een ontbijt. Het koppel staat voor je klaar met hun uitgebreide assortiment aan producten.

Sam: ‘Niet alleen de kwaliteit van onze producten staat hoog in het vaandel, ook de klantenservice is voor ons erg belangrijk. We brengen alle bestellingen steeds met een glimlach tot aan je deur.’

Je bestelt minimum voor vijftien euro. Een levering kost drie euro en vanaf 35 euro is ze gratis. Er wordt geleverd in Deurne, Merksem en Schoten. Info: https://www.bakker-aan-huis.be/. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten