• 22/02/2024

100 jaar markt Mortsel, kerstboomophaling Boechout, kinderopvang Borsbeek

MORTSEL – Meer dan 100 marktkramen toveren het Stadsplein in Mortsel elke woensdag om tot een plek die bruist van de activiteit. Morgen 4 januari is het exact 100 jaar geleden dat er voor het eerst markt werd gehouden in Mortsel.

Ilse Lacante (N-VA), schepen voor lokale economie: ‘Lokaal bestuur Mortsel wil alle marktkramers bedanken om al die jaren voor een kwaliteitsvolle markt te zorgen waar Mortsel terecht fier op kan zijn. Zo zijn er in Mortsel heel wat gevestigde waarden die je simpelweg niet meer kan wegdenken. Van de koffie van De Kraanvogel tot het snoep van Sandra en Neda. En samen met hen nog tientallen anderen. De markt evolueerde en ging mee met zijn tijd. Sinds de coronacrisis deed de digitale wereld zijn intrede bij vele marktkramers. Van online bestellen tot elektronisch betalen, alles ging ineens in een stroomversnelling.’

Lokaal bestuur Mortsel wil de woensdagmarkt een jaar lang in de kijker zetten. Ieder seizoen zal er op een andere manier aandacht zijn voor de 100ste verjaardag van de markt. Oude foto’s in het straatbeeld gunnen een blik op het verleden van de markt. In de lente zullen klanten beloond worden met een herbruikbare boodschappentas. En ook in de herfst is er voor de bezoekers nog een leuke activiteit gepland die knipoogt naar vroegere tijden.

Lacante: ‘Ik ben blij dat we naar aanleiding van ‘een eeuw Mortselse markt’ onze marktkramers eens in de bloemetjes kunnen zetten. Zij verdienen dit echt wel want de coronacrisis was ook voor hen een uitdaging. De markt in Mortsel telt ruim 100 kramen en door de opgelegde coronamaatregelen konden deze niet allemaal wekelijks staan. We hebben toen een beurtrol georganiseerd zodat elke marktkramer evenveel kans had om de zaken draaiende te houden.’

Boechout wordt voor de kerstboomophaling in twee gebieden gesplitst, met de Provinciesteenweg als grens. In elk gebied zal de kerstboomophaling slechts één keer gebeuren.

Op dinsdag 11 januari worden de kerstbomen opgehaald in alle straten ten zuiden van de Provinciesteenweg (dit komt overeen met de Hoplr-zone Boechout Dorp). Op donderdag 13 januari gebeurt de ophaling in alle straten ten noorden van de Provinciesteenweg, inclusief de Provinciesteenweg (dit komt overeen met de Hoplr-zones Boechout Wijken en Boechout Vremde). Leg de boom voor 6 uur ‘s morgens (of de dag voordien vanaf 18 uur) buiten zonder pot en zonder versieringen. Er komt geen extra ronde om bomen op te halen die op de foute dag buiten werden gelegd. Wie de ophaling mist, brengt zelf zijn kerstboom naar het recyclagepark. Kerstbomen mogen niet in de gft-bak.

Borsbeek is gestart met een Loket Kinderopvang. Daar kan iedereen voor informatie en vragen over kinderopvang telefonisch, digitaal en fysiek terecht.

Het Loket Kinderopvang is een neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor ouders die op zoek zijn naar kinderopvang. Hier kan u terecht voor informatie over alle kinderopvanginitiatieven in Borsbeek. Fysiek kan dit elke laatste woensdagnamiddag van de maand tussen 15 en 17 uur in het Tirolerhof, August van Putlei 56. (EM / Foto Stad Mortsel)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten