• 14/07/2024

10 jaar KrugerKross: feesteditie met Dempsey en Bart Cannaerts.

BORGERHOUT – De tiende editie van de KrugerKross werdt er eentje voor de geschiedenisboeken. De succesformule bleef onveranderd: ‘veldrijder voor één dag’ op een prachtig professioneel parcours met balkjes, zandbak, stellingbrug en de Krugerberg. Iedereen (van twee tot 102) met een fiets kon deelnemen. Dit jaar kwam  daar nog een afterparty bij waaraan geen enkele Vlaamse veldcross kan tippen: de lokale (én nationale) helden van Discobaar A Moeder zetten het Krugerplein op zijn kop.

Deelnemen kon met een stadsfiets, mountainbike of koersfiets. Je kon er gratis eentje lenen bij de organisatie. De KrugerKross is zo laagdrempelig mogelijk om iedereen de kans te geven om deel te nemen. Er waren categorieën voor alle leeftijden en niveaus. Kinderen betaalden slechts één euro.

Een veldrit rijden is niet voor iedereen weggelegd, dus zorgde de organisatie ook voor sfeerbrengers voor de vele supporters. Dempsey rijmde al voor de negende keer de koersen aan elkaar. Hij vormde net als vorig jaar een olijk duo met de enige echte Bart Cannaerts.

Mariam El Osri (Groen), schepen voor sport: ‘We zijn als district heel trots dat een topevenement van deze omvang al tien jaar lang gedragen wordt door enthousiaste buurtbewoners. Het was van bij het begin een schot in de roos en blijft ook jaarlijks nog groeien. Met al meer dan 400 voorinschrijvingen brak deze editie alweer alle records.’

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten