• 17/06/2024

10 000 stappenclash gelanceerd in Willebroek, elf gemeenten nemen deel

WILLEBROEK – Elf gemeenten nemen deel aan de 10 000 Stappenclash. De kick-off van deze actie werd vanochtend gegeven in Willebroek, tijdens de Autovrije Zondag, in de Dokter Persoonslaan. Met dit evenement begint een heuse strijd tussen elf buurgemeenten, die het tegen elkaar opnemen om dagelijks extra te bewegen en zoveel mogelijk stappen te zetten.

Naast de gezondheidswinst kunnen inwoners ook leuke prijzen winnen. Er is een prijs voor wie het meeste stappen heeft gezet en uit alle inwoners die tijdens de actiemaand dagelijks 10 000 stappen zetten, worden nog twee winnaars geloot. Nog tot 18 uur kan je een kijkje gaan nemen.

 Inwoners van Aartselaar, Berlaar, Bonheiden, Boom, Lier, Niel, Nijlen, Puurs-Sint-Amands, Schelle, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek nemen het tegen elkaar op in een wedstrijd om zoveel mogelijk stappen te zetten. Deze ‘10.000 Stappenclash’ loopt tot en met vrijdag  13 oktober en alle (volwassen) inwoners van de elf gemeenten kunnen deelnemen.

 Logo Mechelen vzw organiseert de wedstrijd, in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven en de lokale besturen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen uit de regio vier  weken lang éxtra aan het bewegen te krijgen.

Want elke dag bewegen geeft meer energie en boost je mentaal welzijn. Al stappend bereik je dus niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel en je slaapt beter.

Uit grootschalig onderzoek bij 226 000 mensen wereldwijd blijkt dat er al een gezondheidswinst optreedt vanaf 4 000 stappen. Maar ‘Elke stap telt!’: hoe meer stappen je zet, hoe hoger de voordelen blijven. Een goede reden dus om mee te doen.

De winnaar is de gemeente die tussen 16 september en 13 oktober de meeste stappen registreert in verhouding tot het aantal deelnemende inwoners. Wil je met jouw gemeente winnen?

Overtuig dan je gezinsleden, buren of lokale verenigingen om mee te doen. Hoe meer mensen in je gemeente hun stappen registreren tijdens de clash, hoe groter de kans op de eerste plaats.

Hannah Verhoeven, themamedewerker beweging bij Logo Mechelen: ‘Door gemeenten het tegen elkaar te laten opnemen, dagen we de inwoners op een leuke manier uit om meer te bewegen.’

‘De winnende gemeente krijgt namelijk leuke prijzen en een gezonde competitie versterkt de samenhorigheid: allen samen voor één doel. In 2022 won Sint-Katelijne-Waver. We zijn erg benieuwd wie dit jaar haar inwoners het meest kan enthousiasmeren om extra stappen te zetten.’

‘Een mooie bonus zou zijn dat tijdens die vier weken misschien wel nieuwe gezonde gewoontes gestart worden: de auto net iets verder parkeren, de trap nemen in plaats van de lift of elke dag een mooie wandeling maken tijdens de lunch. Wanneer we het stap voor stap bekijken, nemen we bewegen namelijk gemakkelijker op in onze routine dan gedacht.’

Gemotiveerd om te starten? Om jouw stappen te laten meetellen, moet je met je profiel op 10.000 Stappen lid worden van de groep van jouw gemeente. Lees hier  hoe je dit doet. Benieuwd naar de tussenstand en de uitslag? Volg op dezelfde website of op de Facebookpagina van Logo Mechelen of van jouw gemeente op de voet voor de tussenstanden. (EM / Foto Gemeente Aartselaar )

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten