• 17/09/2024

10 000 bezoekers voor Wintersfeer, Geel boog zich over Ziekenhuis van de toekomst

MOL –  Temperaturen onder het vriespunt, maar de tiende editie van Wintersfeer stond opnieuw garant voor een sfeervolle winterwandeling.

Gisteren en eergisteren konden 10 000 bezoekers zich opwarmen tijdens aan Wintersfeer in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol. De weersomstandigheden waren ideaal voor een winterse avond vol gezelligheid. Vuuracts, lichtspektakel, magische creaties en muziek, het was een geslaagde editie van Wintersfeer. Tijdsloten garandeerden een vlotte doorstroom aan de inkom en een maximale beleving op de rest van de route.

Het sfeervolle parcours bracht het publiek langs tal van leuke licht- en vuurinstallaties. Het team van het Zilvermeer toverde het hele domein om tot een feeërieke kasteelwereld. Een warm welkom met hoge hoed en kostuum bracht je naar de pracht en praal van het kasteelleven van weleer. Verschillende themakamers verwonderden de bezoekers: van een balzaal tot de wijnkelder en het ‘washuys’ (zie foto). De combinatie van sfeerlicht, fonkelende kaarsjes, en acts vormde wederom een succesformule. Tal van bezoekers bleven napraten en keuvelen bij een glühwein, chocolademelk of jenever op het sfeerplein aan het einde van de route. De volgende editie van Wintersfeer vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 december 2023.

Tijdens de zesde virtuele conferentie ‘Kwaliteit Blijft en Leeft’ hadden nationale en internationale experts het over twee spanningsvelden binnen de zorg: hoe zal het ‘hospital of the future’ worden georganiseerd en hoe zal het worden gefinancierd?

 ‘Kwaliteit Blijft en Leeft’ is een cyclus van innovatieve conferenties die in 2020 gelanceerd werd door GZA en ZNA met de steun van koepelvereniging Zorgnet-Icuro. Deze zesde editie werd gehost door Ziekenhuis Geel in nauwe samenwerking met de Thomas More Hogeschool Geel. Het centrale thema was de toekomst van de gezondheidszorg in België, meer bepaald die van ‘Ziekenhuizen van de Toekomst’. Innovatieve cases en panelgesprekken werden voorafgegaan door keynotes van internationale experten uit de zorgsector. Hoe moet het ziekenhuis van de toekomst eruit zien? Hooggespecialiseerde focusklinieken of een brede waaier van zorg? Prestatiegedreven financiering of forfaitaire vergoedingen?

Ook het Ziekenhuis Geel, het H. Hartziekenhuis Mol en de Thomas More Hogeschool hadden hun bijdragen in dit colloquium waarin ze hun gemeenschappelijke visies en projecten voorstelden. Er werd daarbij een lans gebroken voor de evolutie van de gezondheidszorg in België naar een meer geïntegreerde en patiëntgerichte aanpak. De focus op operationele excellentie in combinatie met de persoonsgerichte aanpak van iedere patiënt. Bovendien moet de focus ook liggen op een evenwicht tussen kwaliteit en betaalbaarheid. Dit kan enkel worden bereikt door een verregaande samenwerking van het ziekenhuis met andere zorgactoren zoals huisartsen, thuisverpleegkundigen, apothekers en kinesisten maar ook partners zoals de universiteiten en hogescholen. Het ziekenhuis van de toekomst moet een platform zijn van samenwerking tussen alle zorgactoren, met als doelstelling het bieden van gezondheid voor de inwoners van een regio. Ze mag niet uitsluitend geconcentreerd zijn met zichzelf in stand te houden. (EM / Foto Fenn Photography – het ‘Washuys’ tijdens Wintersfeer)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten