• 14/06/2024

1 500 gezinnen uit Deurne nemen morgen deel aan poetsdag, dag later is het zotte zondag

DEURNE – Als de lente in het land is, is het tijd om grote kuis te houden en samen met de buren de handen uit de mouwen te steken voor een propere en groenere straat. Morgen zaterdag 29 april vindt in Deurne de jaarlijkse poetsdag plaats.

Tijdens de poetsdag maken bewoners samen de stoep, gevels, ramen, … proper en leren tegelijkertijd hun buren beter kennen. Morgen  doen er 75 Deurnse straten mee, dat zijn ongeveer 1 500 deelnemende gezinnen. In ruil krijgen ze een beloning zoals een ‘Dees is wel Deur(ne)mat’, een veegborstel of een gevelbloembak met plantjes. Daarnaast krijgen de deelnemende straten ook een ‘Dees is wel Deurne’ vlaggenlijn en konden ze een budget aanvragen om na het poetsen een straatfeest te organiseren.

Elke Brydenbach (N-VA), districtsschepen voor Ding Dong Deurne: ‘Met deze poetsdag beloont district Deurne de bewoners die zich samen inzetten voor een propere straat en die werken aan een goed burencontact. Zo wil Deurne het samenleven in het district versterken. Na een lange, donkere winter is het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en een grote poetsactie op poten te zetten.’

Dit jaar konden de deelnemende straten zich ook inschrijven voor een creatieve wedstrijd en een origineel kunstwerk maken. Een grote stoepkrijttekening, een kunstwerk van afval, raamtekeningen, origineel versierde bomen, … het kan allemaal. Uit alle deelnemende straten kiest een jury tijdens de poetsdag tien finalisten. Uiteindelijk kan iedereen vanaf woensdag 3 mei op een kunstwerk stemmen via www.deurne.be. De winnende straat krijgt een gratis straatfeest van het district.Er schreven achttien straten in voor deze wedstrijd. Eind mei wordt de winnaar bekendgemaakt. Vandaag tussen 15 en 19 uur vindt het ophaalmoment plaats op de parking achteraan het districtshuis van Deurne, Maurice Dequeeckerplein 1. De initiatiefnemers van de deelnemende straten komen dan de beloningen ophalen. Het districtscollege van Deurne is aanwezig om de veegborstels, deurmatten en bloembakken met plantjes uit te delen.

Zondag 30 april is het ‘Zotte Zondag’ in Deurne. Jong en oud kan dan op de parking van het districtshuis gratis deelnemen aan verschillende gekke en spectaculaire attracties en activiteiten. Competitieve geesten kunnen ook meedoen aan het kampioenschap ‘Deur(ne)mat gooien’ of aan de Homo Deurniversalis. Daarnaast is er ook nog een heleboel randanimatie.

De parking aan het districtshuis van Deurne wordt van 13 tot 18 uur omgetoverd tot een heus avonturenpark met verschillende zotte, adembenemende en uitdagende attracties. Jong en oud kan vrijblijvend en gratis deelnemen aan alle activiteiten. Wie durft een deathride vanaf het districtshuis aan? Wie heeft het lef om met een fiets loopings van 360 graden door de lucht te maken of meer dan twintig meter hoog gekatapulteerd te worden? Wie heeft het meeste uithoudingsvermogen en blijft het langst op een bewegende surfplank staan of aan een broek hangen zonder de grond te raken? Wie kan het langst surplacen met een fiets of schiet het meest in de roos met een kruisboog? Als je sterke armspieren hebt, dan kan je misschien de meeste bakken op elkaar stapelen. Of mep zo hard mogelijk op de ‘kop van jut’ en laat de bel luiden. Ook kinderen kunnen zich uitleven op onder meer een touwenparcours, een bungeerun, een voetbaldarts, botsauto’s of een avonturenbaan. Dit is nog maar een klein deel van het programma, want er zijn nog een heleboel andere absurde en spannende attracties. De meest absurde activiteit tijdens Zotte Zondag is zonder twijfel het kampioenschap ‘Deur(ne)mat gooien’. Met een deurmat zover mogelijk gooien? Hoe moeilijk kan het zijn? TNT crew zorgt voor spektakel met een trampolineshow en Battle Droids – net als TNT crew bekend van Belgium’s Got Talent –  brengt een breakdanceshow (met aansluitend een initiatie). Alle activiteiten en attracties zijn gratis. Info: www.deurne.be/zottezondag. (EM / Foto N-VA Deurne)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten