• 20/06/2024

1 300 zesdejaars worden student voor één dag op de Campus Club van UAntwerpen

ANTWERPEN – Wat als je in het zesde middelbaar zit, maar je weet nog niet of en wat je wil gaan studeren? Vandaag dompelde de Universiteit Antwerpen meer dan 1 300 zesdejaars onder in 50 proeflessen en workshops van zeven faculteiten op twee campussen. De leerlingen stelden zelf hun persoonlijke proefles- en workshoppakket samen. 

Zesdejaars van over heel Vlaanderen kregen zo de kans om hun blik te verruimen, nieuwe opleidingen te ontdekken en zo een gerichte studiekeuze te maken na het behalen van hun middelbaar diploma. 

 De Universiteit Antwerpen zorgde voor een rijk programma. ‘Op de Stadscampus gaan de lessen in de humane wetenschappen en productontwikkeling door, zoals bijvoorbeeld een introductie in het Chinees, een simulatieles om te pleiten in de rechtbank of leren ontwerpen zoals een productontwikkelaar’, vertelt projectmanager Natacha Zwijsen, die de dag in goede banen leidt.

Op Campus Drie Eiken in Wilrijk vonden de proeflessen in de exacte wetenschappen plaats. Daar kon je bijvoorbeeld een kijkje in de hersenen, knutselen met genen of de dissectie van een varkenshart bekijken. 


Dit event zal zeker nog in de toekomst herhaald worden wegens de grote belangstelling.

 Danielle VERBUEKEN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten